Fakta og fiktion

Jane Winther

En amerikansk syngeskåle forhandler Joseph Feinstein har i samarbejde med et laboratorium testet indholdet af mere end 100 nye og antikke syngeskåle. Alle 100 skåle viste indhold af kobber og tin. Ca 78 % kobber og 22 % tin. I ganske få af skålene kunne man spore et lille indhold af jern og/eller bly. Der kan måske også være tilsat enkelte symbolske dråber af andre metaller, men det er ofte så lidt at det ikke kan måles.

En af de første bøger om syngeskåle ” Singingbowls – a practical handbook” med Eva Rudy beskriver indholdet af de 7 metaller, og det har siden sat sit præg på hele syngeskåle markedet.

Som indkøber siden 1992 har jeg hørt mange gode salgs historier fra hele Himalaya regionen og har troet på mange af historierne selv, da jeg ikke vidste bedre.

Det kan være historier om syngeskåle der er fremstillet ved fuldmåne og skyllet i hellige søer. Eller særlige 7, 9 og 12 metals syngeskåle der skulle have en særlig klang.

Jeg har forhørt mig alle de steder jeg kan få ærlige og reelle informationer og facts om metallerne. Det jeg har fået at vide er, at der fra gammel tid var en religiøs kobling mellem de syv planeter og de syv metaller: guld, sølv, kviksølv, kobber, tin, jern og bly.

Har talt med en syngeskålefabrik, hvor de fortæller at lyden er mest optimal, når det er ca. 27 % tin og 73 % kobber. Alle andre metaller får ikke syngeskålen til at klinge bedre. Tværtimod gør det skålen mindre levende og vibrerende.

Man må huske på at især Nepal er et meget fattigt land hvor enhver historie der kan fremme salget ofte vil blive brugt. Det bedste du kan gøre når du udvælger en syngeskål er, at stole på din egen fornemmelse og ikke lade dig forføre af gode historier. Lyt indad i dig selv, mærk hvad der føles godt og rigtigt for dig med hver enkelt syngeskål.

Du er velkommen til at lytte til forskellige syngeskåle og klangskåle på webshoppen HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *