Hos Unisound får du ærlig information og facts og den bedste kvalitet.

Siden 1992 har jeg forhandlet klanginstrumenter fra især Nepal, og har valgt at forhandle den bedste kvalitet på markedet. Alle instrumenterne gennemgår en grundig kvalitetskontrol og, hvor hvert enkelt instrument bliver gennemlyttet og udvalgt af mig personligt. Det betyder i praksis at jeg udvælger max 5 % af alle de instrumenter jeg lytter til.

Der er mange forskellige kvaliteter på markedet og som så meget andet, er der ofte en sammenhæng imellem pris og kvalitet. Den gode kvalitet bliver bedre med årene – den billige kvalitet gør ikke…

Der er dukket mange historier op i de senere år, som fortæller om 7- eller 12 metals skåle, fuldmåneskåle og meget andet. Det kan jeg ”desværre” ikke tilbyde. Det er vigtigt for mig at give en ærlig og reel information og facts om instrumenterne. Tidligere troede jeg selv på at der var 5-7 metaller i skålene, men har siden fundet ud af at den bedste kvalitet er den samme som i klokkebronze (Ca. 78 % kobber og 22 % tin).

Mine kontaktpersoner i Nepal siden 1988 fortæller at lyden er mest optimal, når det netop er en klokkebronze med ca. 28 % tin og 72 % kobber. Alle andre metaller får ikke syngeskålen til at klinge bedre. Tværtimod gør det skålen mindre levende og vibrerende. Det er tin der giver syngeskålen den varme klang. Kobber bliver ofte udvundet af den grønne sten malakit, som er en ”hjertesten”. Det giver for mig rigtig god mening 🙂

En amerikansk syngeskåle forhandler Joseph Feinstein har i samarbejde med et laboratorium testet indholdet af mere end 100 nye og antikke syngeskåle. Alle 100 skåle viste indhold af kobber og tin. Ca 78 % kobber og 22 % tin. I ganske få af skålene kunne man spore et lille indhold af jern og/eller bly. Der kan måske også være tilsat enkelte symbolske dråber af andre metaller, men det er ofte så lidt at det ikke kan måles.

Det er også vigtigt at nævne at jeg kun indgår samarbejde med Nepalesere, der garanterer at alle der arbejder med produktion, vask- og pakning  af instrumenterne, bliver behandlet godt og er glade og tilfredse –  og ikke mindst at de får en ordentlig løn.